Η γραφομηχανή μου είναι το πολυβόλο μου.
Ιλία Έρενμπουργκ, 1891-1967

Ποιοι είμαστε

«Quest»: αυτός είναι ο αγγλικός όρος της Αναζήτησης στη μυθολογία και στον μυθιστορηματικό κόσμο. Ένα δύσκολο ταξίδι, μια επικίνδυνη περιπέτεια, μία σχεδόν αδύνατη αποστολή με στόχο την κατάκτηση ενός επιτεύγματος, το οποίο συχνά δεν έχει παρά μόνο συμβολική αξία. Ο ήρωας που αναλαμβάνει αυτή την Αναζήτηση πρέπει να υπερβεί αναρίθμητα εμπόδια στο ταξίδι αυτό για να πετύχει τον στόχο του. Όμως στο ταξίδι αυτό συναντά ενδιαφέροντες ανθρώπους, γνωρίζει εξωτικούς πολιτισμούς και πανέμορφους τόπους. Στο τέλος της Αναζήτησης, ο ήρωας ίσως έχει καταφέρει να κατακτήσει τον στόχο του, ίσως όχι. Όμως το βέβαιο είναι ότι είναι πιο πλούσιος σε εμπειρίες, γνώση και αρετή.

Αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του Εκδοτικού Οίκου «Historical Quest», ένα ταξίδι στον κόσμος τη γνώσης και της επιστήμης. Οι «ιππότες» του, οπλισμένοι με τις αρετές της εντιμότητας και του θάρρους, έχουν αναχωρήσει σε αναζήτηση της αλήθειας και της γνώσης.

Ο Εκδοτικός Οίκος «Historical Quest» εκδίδει βιβλία σχετικά με την ιστορία, που καλύπτουν μία πλούσια θεματολογία από την αρχαία ως τη σύγχρονη περίοδο, ελληνική και παγκόσμια, την αρχαιολογία, την ιστορία των τεχνών και του πολιτισμού και τα διεθνή θέματα. Στόχος του Εκδοτικού Οίκου μας είναι η παρουσίαση της ιστορίας και της γνώσης, εν γένει, με τρόπο κριτικό και ισορροπημένο, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης των βιβλίων μας να κρίνει μόνος του και αβίαστα τα ιστορικά γεγονότα.

Καλώς ήλθατε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας! Ελπίζουμε να απολαύσετε τις περιηγήσεις σας στον χώρο της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας, και κάθε ιστορική «κατάδυση» στα βιβλία μας να σας κάνει πλουσιότερους σε εμπειρίες και γνώσεις!

Η Ομάδα μας

Διεύθυνση Έκδοσης

Γιάννης Χρονόπουλος

 

Διεύθυνση Σύνταξης

Σταύρος Χρονόπουλος

Tμήμα Πληροφορικής

Kώστας Στιβακτάκης

Τμήμα Μάρκετινγκ

Σταύρος Χρονόπουλος

 

Υπεύθυνοι Μεταφράσεων

Γιάννης Χρονόπουλος

 

Οι Συγγραφείς μας

Με τον Εκδοτικό Οίκο Historical Quest συνεργάζεται μία πλειάδα συνεργατών, μεταξύ των οποίων καθηγητές πανεπιστημίων, ειδικοί ερευνητές και έμπειροι συγγραφείς. Σε κάθε βιβλίο μας αναλύονται και παρουσιάζονται πρωτότυπα, συναρπαστικά και για πολλούς άγνωστα θέματα της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

Γνωρίστε τους Συγγραφείς μας

Σαν Σήμερα

Καμία επέτειος σήμερα

Διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου
του Historical Quest


Διαφημιστείτε στο Historical Quest